loading...
_ ●๋• محمد رضا حمیدی - وکیل پایه یک دادگستری●๋• _
حمیدی بازدید : 2690 1393/11/12 نظرات (0)

شماره۱۷۳۱/۹۳/۷ ۲۶/۷/۱۳۹۳

۲۴۹

شماره پرونده ۸۸۴ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۳

سؤال

احتراماً آیا ماده ۱۲۳ قانون مجازات اسلامی سال۱۳۹۲ در مورد جرم محال شامل هر دو حالت آن می­شود یعنی

۱ـ ارتکاب اعمال مجرمانه تا انتها مانند تیراندازی به شخصی که قبلاً فوت کرده

۲ـ شروع به ارتکاب جرم محال یعنی شروع به تیراندازی به شخصی که قبلاً فوت کرده است.

حمیدی بازدید : 431 1393/11/11 نظرات (0)

شماره۱۷۳۱/۹۳/۷ ۲۶/۷/۱۳۹۳

۲۳۸

شماره پرونده ۷۰۳ ـ ۱/۱۶۸ ـ ۹۳

سؤال

در اجرای ماده ۱۴۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ تشریفات فروش چگونه است؟ آیا ازطریق مزایده فروخته می­شود؟ چه کسی به جای فروشنده امضاء می‌نماید؟ اگر مالک مال راضی به فروش نباشد، تکلیف چیست؟

نظریه شماره ۱۴۲۴/۹۳/۷ ـ ۱۸/۶/۱۳۹۳

حمیدی بازدید : 468 1393/10/03 نظرات (0)

نظریه‌های مشورتی اداره کل حقوقی قوة قضائیه 223 تا 237

شماره۱۵۸۵/۹۳/۷ ۷/۷/۱۳۹۳
۲۲۳
شماره پرونده ۶۷۷ ـ ۱/۱۲۷ ـ ۹۳
سؤال

۱ـ اگر تجدیدنظرخواه در مرحله رسیدگی بدوی دارای دو وکیل باشد که هر کدام به طور منفرد حق اقدام داشته باشند و دادنامه بدوی به هر یک از وکلا در تاریخ جداگانه­ای ابلاغ شود، مهلت تجدیدنظرخواهی از تاریخ کدام ابلاغ شروع می­شود؟

حمیدی بازدید : 286 1393/09/12 نظرات (0)

شماره۱۵۸۵/۹۳/۷ ۷/۷/۱۳۹۳

۲۱۴

شماره پرونده ۱۸۷۶ ـ ۱/۳ ـ ۹۲

سؤال

احتراماً معروض می­دارد همانطورکه مستحضر هستید بعضی ازشرکتهای تولید خودرو به صورت لیزینگ و اقساطی اتومبیلهایی اعم از سواری و کامیون و... به مشتریان خود بدون نصب پلاک و صدور سند واگذار نموده تا در پایان پرداخت اقساط از طرف مشتری اقدام به انتقال سند شود لیکن علیرغم پرداخت اقساط یا به جهت برچیده شدن نمایندگیها و عوامل فروش یا به جهت مخالفت نیروی انتظامی در صدور مجوز فاکتور فروش ازسوی شرکتهای مذکور امکان پلاک­گذاری و انتقال اسناد اتومبیلها فراهم نیست. با توجه به مراتب مذکور وضعیت آراء صادره ازسوی محاکم عمومی و شوراهای حل‌اختلاف راجع به الزام شرکتهای مذکور به تنظیم و انتقال سند مالکیت به نام مشتری (محکوم‌له) و ضمانت اجرای آن چه حکمی خواهد داشت؟

حمیدی بازدید : 338 1393/09/05 نظرات (0)

نظریه‌های مشورتی اداره کل حقوقی قوة قضائیه
 

شماره۱۵۸۵/۹۳/۷ ۷/۷/۱۳۹۳

۲۰۸

شماره پرونده ۴۱۱ ـ ۱/۱۶۸ ـ ۹۳

سؤال

طبق ماده ۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ ورود به منازل و اماکن تعطیل و بسته و تفتیش آنها و بازرسی اشخاص واشیاء در جرایم غیرمشهود با اجازه مقام قضایی است. مقنن درخصوص جرایم مشهود سکوت نموده و در مواد ۴۵ به بعد هم که به تعریف جرایم مشهود و اختیارات ضابطان در این جرایم پرداخته به ورود و تفتیش منازل در جرایم مشهود و اجازه مقام قضایی اشاره­ای نکرده است. آیا مفهوم مخالف ماده ۵۵ این است که ورود به منازل در جرایم مشهود نیازی به اجازه مقام قضایی نیست و اگر این مفهوم­گیری از ماده ۵۵ صحیح باشد، با ماده۵۸ که به صورت مطلق ضابطان را حین ورود به منزل مکلف به نشان دادن اصل دستور قضایی به متصرف محل نموده، چگونه قابل جمع خواهد بود؟

حمیدی بازدید : 454 1393/08/28 نظرات (0)

شماره۱۵۸۵/۹۳/۷ ۷/۷/۱۳۹۳

۱۹۵

شماره پرونده ۵۷۷ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۳

سؤال

منظور از اماکن عمومی مذکور در ماده ۶۱۹ ق.م.ا مصوب۱۳۷۵چه اماکنی می­باشد و چه تعریف مشخصی از اماکن عمومی می‌توان ارائه کرد و آیا اماکنی مانند پادگان نظامی ادارات دولتی خاص مانند اداره اطلاعات و یا زندان مشمول عنوان اماکن عمومی مذکور در این ماده می‌گردند یا خیر؟

نظریه شماره ۹۲۵/۹۳/۷ ـ ۱۷/۴/۱۳۹۳

حمیدی بازدید : 289 1393/08/24 نظرات (0)


شماره۱۵۸۵/۹۳/۷ ۷/۷/۱۳۹۳

جناب آقای محمد سینجلی جاسبی

رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور

به پیوست نظریات مشورتی منتخب این اداره کل مربوط به ماه‌های تیر و مرداد ۱۳۹۳ به همراه سؤال در قالب فایل word جهت انتشار حضورتان ارسال می‌گردد.

مدیرکل حقوقی قوه قضائیه ـ دکتر محمدعلی شاه حیدری‌پور

حمیدی بازدید : 258 1393/08/24 نظرات (0)

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۸۴

شماره پرونده ۱۵۱۲ ـ ۷۶ ـ ۹۲

سؤال

۱ـ در پرونده­ای خواهان امور معوقه مربوط به سال ۱۳۸۹ و پس از آن اجرت‌المثل ایام تصرف از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا تاریخ تخلیه را درخواست نموده است که موضوع به کارشناسی ارجاع گردیده و کارشناس بر اساس قیمت های سال ۱۳۹۰و ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ قیمت املاک در آن زمان هرسال را جداگانه اجرت‌المثل را تعیین نموده و اجرت‌المثل سال ۱۳۹۰ از سال ۱۳۹۱ کمتر و اجرت‌المثل ۱۳۹۱ از سال ۱۳۹۲ کمتر می‌باشد. بیان فرمایید با توجه به مفاد ماده۳۱۱ قانون مدنی و قاعده الغاصب یوخذ باشق الاحوال آیا باید اجرت‌المثل سال ۱۳۹۲ که بیشترین مبلغ اجرت‌المثل در طول مدت تصرف می‌باشد برای کل زمان تصرف مدنظر و ملاک قرار گیرد یا اینکه اجرت‌المثل هرسال بر اساس قیمت‌های همان سال تعیین گردد؟

حمیدی بازدید : 520 1393/08/24 نظرات (0)

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۷۴

شماره پرونده ۴۶۶ ـ ۱/۱۲۷ ـ ۹۳

سؤال

رئیس اداره دولتی که اداره متبوعش خوانده واقع شده است ادعای خواهان را مورد پذیرش قرار داده است. آیا با اقرار رئیس اداره خوانده رأی صادره قطعی است ویا اینکه چون اقرار به ضرر شخص حقیقی خودش نیست و به نمایندگی از اداره دولتی است رأی صادره غیرقطعی و قابل تجدیدنظرخواهی می­باشد؟

نظریه شماره ۶۸۵/۹۳/۷ ـ ۲۶/۳/۱۳۹۳

حمیدی بازدید : 954 1393/08/07 نظرات (0)

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۷۱

شماره پرونده ۲۵۴ ـ ۱/۲ ـ ۹۳

سؤال

احتراماً مستدعی است به منظور ایجاد رویه واحد نظریه آن اداره محترم را درخصوص بندهای ذیل از درآمد قضایی موضوع مصوبات جلسه پانزدهم مورخ ۲۴/۱۰/۱۳۹۲ کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال۱۳۹۳ اعلام فرمایید.

۱ـ با توجه به اینکه دربند۱۲ به هزینه دادرسی مرحله واخواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث اشاره­ای نشده است هزینه دادرسی در این مراحل به چه میزان باید وصول گردد.

حمیدی بازدید : 586 1393/08/04 نظرات (0)

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۵۷

شماره پرونده ۹۷ ـ ۵۱ ـ ۹۳

سؤال

با عنایت به اینکه وفق ماده۴۱ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقدر گردیده است که ضابطین پس از دستگیری متهم پرونده وی را نزد مرجع صالح ارسال نمایند لیکن در ماده۴۲ همان قانون ورود به انبارها و اماکن و مستغلات محل اختفا یا نگهداری کالا و یا ارز قاچاق را منوط به کسب مجوز بازرسی از مرجع قضایی نموده است. سؤال اینکه در مواردی که موضوع باتوجه به ماده۴۴ همان قانون در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است آیا اخذ مجوز ورود به اماکن مورد اشاره نیز باید از مرجع قضایی به معنی اخص کلمه به عمل آید یا اینکه با عنایت به قاعده «اذن در شی اذن در لوازم آن نیز هست» اجازه ورود به این اماکن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است؟

حمیدی بازدید : 845 1393/07/29 نظرات (0)

نظریه‌های مشورتی اداره کل حقوقی قوة قضائیه
 
۱۵۱

شماره پرونده ۱۲۴ ـ ۱/۱۶۸ ـ ۹۳

سؤال

باتوجه به اصل محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی آیا مطالبه پرونده توسط شاکی یا وکیل وی در مرحله دادسرا جایز است؟

نظریه شماره ۳۰۴/۹۳/۷ ـ ۱۵/۲/۱۳۹۳

حمیدی بازدید : 515 1393/07/29 نظرات (0)


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
 

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۴۶

شماره پرونده ۱۶۶ ـ ۱/۳ ـ ۹۳

سؤال

گاهی درتوقیف مال اعم از منقول یا غیرمنقول به دلیل عدم رعایت مقررات قانونی توسط مدیر اجراء یا مأمور انتظامی اشتباه صورت می‌گیرد و مال متعلق به شخص ثالثی توقیف می‌گردد به عنوان مثال مأمور انتظامی بدون لحاظ مقرره مذکور در ماده۶۱ قانون اجرای احکام مدنی اقدام به توقیف مال متعلق به شخص ثالث می‌نماید.

حمیدی بازدید : 737 1393/07/09 نظرات (0)

شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

۱۴۰

شماره پرونده ۱۸۱ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۳

سؤال

با توجه به مفاد ماده۴۵ قانون حمایت خانواده که بیان می دارد رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاهها و مقامات اجرایی الزامی است که علاوه بر کودکان، نوجوانان را هم مشمول حکم دانسته، آیا دعوای ملاقات یا حضانت طفل بالغ کمتر از ۱۸ سال قابل استماع و رسیدگی می‌باشد یا خیر؟

حمیدی بازدید : 550 1393/07/02 نظرات (0)


شماره۱۰۳۰/۹۳/۷ ۳۱/۴/۱۳۹۳

جناب آقای محمد سینجلی جاسبی

مدیرعامل محترم روزنامه رسمی کشور

به پیوست نظریات مشورتی منتخب این اداره کل مربوط به ماه‌های اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۳ بـه همراه سؤال مربوط در قالب فایل word جهت انتشار حضورتان ارسال می‌گردد.

مدیرکل حقوقی قوه قضائیه ـ دکتر محمدعلی شاه حیدری‌پور

 

۱۳۴

شماره پرونده ۲۴۸ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۳

سؤال

چنانچه زوجه به جرم برقراری رابطه نامشروع محکوم به تحمل شلاق یا پرداخت جزای نقدی درپرونده کیفری شود آیا محکومیت زوج به پرداخت اجرت­المثل ایام زندگی مشترک وجاهت قانونی دارد یا اینکه مورد می‌تواند از موارد نشوز زوجه تلقی شود و اجرت­المثل منتفی می­گردد.

حمیدی بازدید : 734 1393/07/02 نظرات (0)


شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۱۲۸

شماره پرونده ۲۰۲۶ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۲

سؤال

در پرونده قتل عمدی که زمان وقوع در سال ۱۳۸۱ بوده و موضوع از موارد لوث تشخیص داده شده و در پی آن۵۰ نفر از خویشان نسبی مقتول در سالهای ۱۳۸۱، ۱۳۸۳، ۱۳۸۸، ۱۳۹۲ اجرای قسامه نموده و با ادای سوگند مراتب علم و اطلاع و یقین خود را از قتل توسط قاتل مورد نظر اعلام نمودند ولکن چند نفر از حالفین مذکور در زمان قتل ۸ یا ۱۰ ساله و صغیر بوده ­ اند و پس از بلوغ اجرای قسامه نموده ­ اند

سئوال:

۱ـ آیا حالفینی که در زمان وقوع قتل عمدی صغیر بوده ودر زمان اجرای قسامه کبیر شده ­ اند با قسم آنها میتوان حکم به قصاص صادر و اجراء نمود یا خیر؟

۲ـ اجرای۵۰ قسم باید در یک مجلس باشد و یا در مجالس متعدد مثل پرونده حاضر (در سالهای ۱۳۸۱، ۱۳۸۳، ۱۳۸۸، ۱۳۹۲) بلامانع می­باشد.

حمیدی بازدید : 326 1393/07/02 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۱۲۴

شماره پرونده ۳ ـ ۶۲ ـ ۹۳

سؤال

با توجه به اینکه بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری و صندوق­های قرض‌الحسنه در قراردادهای منعقده فیمابین خود و اشخاص ثالث برای عدم پرداخت اقساط در مهلت تعیین شده علاوه بر سود متعلقه به اصل وام سود علیحده و علاوه بر آن وجه التزام تعیین می‌نمایند آیا حکم به پرداخت سود اضافه بر اصل وام و سود معلقه و نیز حکم به پرداخت وجه التزام وجاهت قانونی دارد.

حمیدی بازدید : 307 1393/07/02 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۱۲۱

شماره پرونده ۲۰۲۰ ـ ۳/۹ ـ ۹۲

سؤال

۱ـ الف (زوج) ب (زوجه) را به قتل می­رساند فرزند مشترک توسط مادر ب نگهداری می­شود برادر و مادر الف دادخواستی به طرفیت مادر ب و الف به خواسته استرداد طفل و حضانت تسلیم دادگاه می­نمایند در پاسخ اعلام فرمائید حضانت با چه کسی است؟

۲ـ الف و ب و ج و دال در یک آپارتمان ساکن و از کنتور گاز مشترک استفاده می­کنند الف دادخواستی به طرفیت ب و ج و شرکت گاز به خواسته الزام به تفکیک امـتیاز کنتور گاز مشـترک تقدیم نموده است آیا چنین دعوایی قابلیت استماع دارد یا خیر.

نظریه شماره ۴۱/۹۳/۷ ـ ۱۸/۱/۱۳۹۳

حمیدی بازدید : 313 1393/07/02 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۱۱۱

شماره پرونده ۱۵۱۱ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۲

سؤال

۱ـ آیا مقصود از حکم طلاق گواهی عدم امکان سازش می­باشد یا حکم طلاق که دادگاه با درخواست زوجه به جهت جرح و عسر صادر می­نماید؟ و اگر صرفاً مقصود حکم طلاق است که موضوع اجرای آن با توجه مفاد ماده ۳۳ منتفی است و اساساً قابل اجراء نیست؟ در این عبارت لغو به نظر می­رسد.

حمیدی بازدید : 362 1393/07/02 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۹۷

شماره پرونده ۱۹۳۱ ـ ۱/۱۲۷ ـ ۹۲

سؤال

آیا کارشناس منتخب دادگاه پس از اظهارنظر و تقدیم نظریه خود به دادگاه می­تواند از نظر قبلی خود عدول کند و نظریه جدیدی مغایر با نظریه قبلی خود ارائه دهد یا خیر.

حمیدی بازدید : 297 1393/06/15 نظرات (0)

نظریه‌ مشورتی اداره کل امور حقوقی و تدوین قوانین قوة قضائیه
 
شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۹۶


شماره پرونده ۱۸۵۴ ـ ۳/۱۸۷ ـ ۹۲
سؤال

احتراماً چنانچه فردی علیه اداره برق شکایت نماید که بیست سال پیش که کارگر اداره برق بوده به لـحاظ عدم تأمین وسایل ایمنی از ناحیه ستون فقرات آسیب‌دیده با توجه به اینکه جنبه عمومی مشمول مرور زمان گردیده آیا باز هم موضوع در دادسرا و دادگاه کیفری قابل رسیدگی است (با توجه به اینکه دیه یکی از مجازاتهاست) یا اینکه بایستی جهت مطالبه دیه به دادگاه حقوقی مراجعه نماید.

حمیدی بازدید : 308 1393/06/11 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۹۳

شماره پرونده ۱۸۰۹ ـ ۵۹ ـ ۹۲

سؤال

اداره ثبت اسناد و املاک حسب تقاضای یکی از مالکان مشاعی ملک و پس از طی مراحل قانونی صورت مجلس افرازی ملک را تنظیم و با توجه به اظهارات متقاضی افراز که دسترسی به سایر مالکین ملک میسور نبوده مراتب به منظور ابلاغ به نامبردگان در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار محل منتشر می­شود که با انقضای مدت ده روز از تاریخ انتشار آگهی ابلاغ صورت مجلس افرازی متقاضی به دادگستری محل مراجعه وگواهی عدم طرح دعوای اعتراض به تصـمیم واحد ثبتی (صـورت مجلس افرازی) در مدت مـذکور اخـذ و به اداره ثبت محل تسلیم و اداره اخیر

حمیدی بازدید : 521 1393/05/31 نظرات (0)

نظریه‌های مشورتی اداره کل امور حقوقی و تدوین قوانین قوة قضائیه
 

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۹۱

شماره پرونده ۵۵۴ ـ ۱۱۸ ـ ۹۲

سؤال

۱ـ منظور از مؤسسات عمومی یا عام­المنفعه که در ماده ۲ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور مصوب ۱/۵/۱۳۹۱ منتشره در روزنامه رسمی شماره ۱۹۶۵۸ مورخ ۹/۶/۱۳۹۱ در کنار عناوین مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی آمده چیست و مصادیق آن کدام است؟

حمیدی بازدید : 297 1393/05/19 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۸۲

شماره پرونده ۱۵۵۱ ـ ۱۱۳ ـ ۹۲

سؤال

با توجه به وظایف و تکالیف مقرر در قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور چنانچه جرم دارای حیثیت عمومی ‌باشد مثل تصرف عدوانی اراضی ملی موضوع ماده۶۹۰ قانون مجازات اسـلامی و سازمان بازرسی پس از بررسی اسناد و مدارک ملی بودن این اراضی محرز گردد سند رسمی رأی کمیسیون ماده واحده یا آگهی اعمال ماده ۵۶ در این صورت آیا میتوان در اجرای مقررات سازمان من‌جمله بند د وتبصره ۱ ماده ۲ قانون تشکیـل سازمان بازرسـی رأساً و از طریق دادسـتان عمومی و انقلاب اعلام جرم نماید یا با عنایت به ماده۷۲۷ قانون مجازات اسلامی طرح چنین شکایتی صرفاً از طریق ادارات متولی موضوع منابع طبیعی، شهرداری یا اوقاف و..) باید صورت پذیرد؟

حمیدی بازدید : 324 1393/05/13 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۷۵

شماره پرونده ۱۶۸۸ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۲

سؤال

آیا اعمال حق حبس از سوی زوجه (موضوع ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی) و عدم تمکین خاص از زوج درحالی که سابقاً تمکین عام داشته است را می­توان از مصادیق معاذیر پیش­بینی شده در تبصـره ماده۵۳ قانون حمـایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ دانست؟ به عبارت دیگر درفرض عدم پرداخت نفقه از سوی زوج آیا زوجه با وجود عدم تمکین خاص در حـالی که تمکـین عام دارد به استنـاد اعمال حق حبـس خود می­تواند اقـدام به طرح شکایت کیفری بابت ترک انفاق نماید یا خیر با توجه به مفهومی که رأی وحدت رویه شماره ۷۱۸ـ۱۳/۲/۱۳۹۰ از عبارت تمکین ارائه داده است؟

حمیدی بازدید : 428 1393/04/18 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۵۲

شماره پرونده ۱۳۸۸ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۲

سؤال

با لازم الاجراءشدن قانون مجازات اسلامی جدید به خصوص مواد ۵۲۶ تا ۵۳۷ آن آیا رأی وحدت رویه به شماره۷۱۷ مورخ ۶/۲/۱۳۹۰ هنوز قابلیت استناد و اجراء دارد یا اینکه نسخ شده است؟ به عبارت دیگر آیا در تصادفات رانندگی میان دو یا چند خودرو قاعده تساوی مسئولیت میان رانندگان حاکم است­ یا اینکه بر حسب­ درجه تقصیر (تأثیر رفتار) مسئولیت خواهند داشت؟

حمیدی بازدید : 832 1393/03/28 نظرات (0)

شماره۲۵۴۵/۹۲/۷ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲

۴۷

شماره پرونده ۱۵۰۷ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۲

سؤال

با توجه به ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ ماده ۱۰ قانون سابق در خصـوص تعیین تکلیف اموال درمواردی که دادگاه حکم صادرمی­نماید آیا اموال باید در قرار مجرمیت وکیفرخواست درج شوند تا دادگاه مکلف به اتخاذ تصمیم بوده یا اینکه نیازی به درخواست دادسرا نبوده ودادگاه مطلقاً باید اظهارنظر نماید؟

حمیدی بازدید : 2276 1393/03/12 نظرات (0)


شماره پرونده ۱۵۵۹ ـ ۱/۱۸۶ ـ ۹۲

سؤال

آیا مجازات مندرج در ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی بازدارنده می­باشد و مشمول مرور زمان می­گردد یا خیر؟

نظریه شماره۲۰۵۲/۹۲/۷ ـ ۲۸/۱۰/۱۳۹۲

 

حمیدی بازدید : 740 1393/03/12 نظرات (0)

شماره پرونده ۱۵۸۵ ـ ۶۲ ـ ۹۲

سؤال

آیا خسـارت تـأخیـر تأدیه موضـوع مـاده ۵۲۲ قانون آییـن دادرسی مـدنی به مبلغی که کارشـناسان به عنوان خسـارت ناشی از عدم انجام تعهد تعیین کرده‌اند، تعلق می‌گیرد؟

نظریه شماره۲۰۶۵/۹۲/۷ ـ ۳۰/۱۰/۱۳۹۲

 

حمیدی بازدید : 293 1392/10/28 نظرات (0)

مرجع تصویب: قوه قضائيه
شماره ویژه نامه: ۶۵۲ 
چهارشنبه،۲۵ دی ۱۳۹۲


سال شصت و نه شماره ۲۰۰۶۰

نظریات مشورتی اداره کل امور حقوقی و تدوین قوانین قوة قضائیه

متن کامل در ادامه مطلب ...

حمیدی بازدید : 466 1392/07/02 نظرات (0)

این مطلب حاوی ۳۶ نظریه جدید اداره کل حقوقی قوه قضائیه می باشد که در شهریور ماه ۱۳۹۲ در پاسخ به سوالات دادگاه ها در مورد مسائل مربوط به قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ صادر شده است.

در جریان تنظیم و بازپیرایی، برخی اشکالات تایپی و ویرایشی در متن این نظریات اصلاح شده است، ولی ممکن است اشکالات دیگری هم موجود باشد که به تدریج اصلاح خواهد شد، در مواردی هم توضیحاتی ذیل نظریات اضافه شده است.

حمیدی بازدید : 357 1392/04/23 نظرات (0)

نظریه شماره۱

  ۲۱/۲/۹۲ / ۳۱۱/۷ / ۱۲۰-۱/۹-۹۲

  سوال- با نظر به قانون حمایت خانواده مصوب اسفندماه ۱۳۹۱:

 ۱-    آیا به موجب تبصره ۱ماده ۲۱ این قانون کلیه دعاوی موضوع این قانون به جز طلاق قابل طرح و رسیدگی در شورای حل اختلاف است؟

 ۲-    آیا این تبصره با مواد ۱ و۲ این قانون که دادگاه خانواده را با شرایطی تعیین کرده است تعارض ندارد؟

 ۳-    منظور از کارشناس در این تبصره چه کسی است؟

 

برای دیدن پاسخ و بقیه نظریه ها به ادامه مطلب مراجعه فرمائید ...

درباره ما
Profile Pic
محمد رضا حمیدی

وکیل پایه یک دادگستری

مشاور حقوقی ، کیفری و خانواده

09366334041 و 38445082-051

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شما درباره این سایت
    آمار سایت
  • کل مطالب : 117
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 64
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 8
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 30
  • بازدید ماه : 78
  • بازدید سال : 3,660
  • بازدید کلی : 419,817
  • کدهای اختصاصی
    Trust Rank for www.asli.rozblog.com - 0.16